Werkgroep 045

Zeg NEE tegen discriminatie

De manifestatie Zeg NEE tegen discriminatie' , die de werkgroep Amnesty International gemeente Epe op 29 juni organiseerde, was een succes. Onder het motto: onbekend maakt niet onbemind, maar nieuwsgierig kregen de aanwezigen uitgebreid de kans om interessante wetenswaardigheden te horen over de tradities en gewoontes omtrent gebeurtenissen als een geboorte, een huwelijk, of een overlijden. De opkomst was helaas niet zo geweldig, maar iedereen die er was kon volop genieten van de mooie verhalen, de typische gebruiken, de illustratieve voorwerpen, de prachtige kleding en de lekkere hapjes van de Molukken, Armenië, Somalië, Nigeria, Turkije en Nederland.

De werkgroep vroeg tevens aandacht voor een schrijfactie tegen een schrijnend voorbeeld van discriminatie in het zonnige vakantieland Griekenland.

Na de pauze werd onder leiding van de filmliga van Mamuze de film 1:1 gedraaid, een indrukwekkende film met als thema discriminatie. In mooie beelden en een spannend verhaal legt deze film de tragiek van discriminatie bloot: de eindeloze visuele cirkel van onmogelijke relaties, verdriet en geweld die niet te keren lijkt en waaraan geen enkele groep in de samenleving zich blijkt te kunnen ontrekken.

De werkgroep, maar ook alle medewerkenden en aanwezigen kijken terug op een zinvolle en vooral leerzame avond, die zeker een vervolg verdient 

Zoeken

Inlogformulier

  • Laatste wijziging 29 november 2018.