Werkgroep 045

 

Schrijfactie Amnesty in Grote Kerk Epe

In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens op 10 december, hield de werkgroep van Amnesty International gemeente Epe een actiedag in de Grote Kerk in Epe. Op zaterdag 13 december  stond de deur van de kerk van 10.00-16.00 open voor iedereen die een handtekening wilde zetten. Hieraan werd goed gehoor gegeven, want er zijn maar liefst 430 handtekeningen opgehaald.
Er waren petitielijsten voor mensenrechtenactivist Mohammed Al-Qahtani uit Saudi-Arabië en SOS Europa: eerst mensen, dan grenzen!  Daarnaast konden er brieven ondertekend worden voor Liu Ping uit China, die zesenhalf jaar gevangenisstraf  heeft gekregen omdat ze kritiek had op de corruptie in haar land. En brieven voor Moses Akatugba uit Nigeria, die 16 jaar was toen hij verdacht werd van een gewapende overval. Hij werd ter dood veroordeeld en is mishandeld.
Dat het schrijven van kaarten en brieven wel degelijk helpt, blijkt uit het grote spandoek bij de kerk met foto’s van vrijgelaten mensen waar Amnesty actie voor heeft gevoerd.

Wilt u meer informatie over het werk van Amnesty International en de werkgroep, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Molenaar, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Of kijk op de website van de werkgroep: www.epe.amnesty.nl

Het is ook mogelijk een schrijfabonnement te nemen: u krijgt dan de schrijfkaarten, inclusief postzegels, elke maand thuis bezorgd (tegen kostprijs). Hiervoor kunt u contact opnemen met Dolly Sahanaja, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Zoeken

Inlogformulier

  • Laatste wijziging 29 november 2018.