Werkgroep 045

 

PERSBERICHT AMNESTY INTERNATIONAL

 

 

Amnesty schrijfacties in juni


EPE/VAASSEN
In juni heeft de werkgroep van Amnesty gemeente Epe twee schrijfacties. U kunt kosteloos aan deze schrijfactie meedoen door een schrijfkaart op te halen bij een van de kerken in Epe en Vaassen, de Wereldwinkel in Epe en de bibliotheken in Epe en Vaassen. U kunt ook een schrijfabonnement nemen waarbij u de kaarten incl. postzegels maandelijks tegen kostprijs krijgt thuisbezorgd. Met het ondertekenen van de kaarten levert u een niet geringe bijdrage aan de druk die op overheden en instanties wordt gelegd om de mensenrechten te respecteren. En het sturen van al die honderden kaarten heeft wel degelijk effect, want er worden geregeld mensen vrijgelaten.
De eerste schrijfactie is voor de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov, die kritiek had op de Russische bezetting van de Krim. Hij moest dit bekopen met een buitensporig hoge gevangenisstraf van 20 jaar. De omstandigheden in de gevangenis zijn slecht. De gezondheid van Sentsov gaat dan ook hard achteruit. Zijn tanden brokkelen af en zijn haar is uitgevallen. Sentsov is een gewetensgevangene en we vragen om zijn vrijlating.
De tweede schrijfactie is voor de jonge Maleisiër Hoo Yew Wah. Hij kreeg in 2011 de doodstraf opgelegd omdat hij drugs in zijn bezit had. Hij was twintig toen hij in 2005 werd opgepakt met 180 gram drugs op zak. Hij zit inmiddels al dertien jaar achter tralies. Volgens internationaal recht mag de doodstraf alleen voor de ‘meest ernstige misdaden’ of moord met voorbedachten rade worden opgelegd. Drugsdelicten vallen hier niet onder. We vragen om het doodvonnis om te zetten in een gevangenisstraf.

 

Schrijven helpt niet altijd, niet schrijven helpt nooit

Meer informatie over het werk van Amnesty International en de werkgroep kunt u vinden op de website van de werkgroep: www.epe.amnesty.nl.

 

Zoeken

Inlogformulier

Actuele Actie
  • Laatste wijziging 4 juni 2018.