Werkgroep 045

 

PERSBERICHT AMNESTY INTERNATIONAL

 

 

8 Maart Internationale Vrouwendag


EPE/VAASSEN
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Voor de Amnestygroep gemeente Epe een mooie gelegenheid om actie te voeren. De Amnestygroep staat woensdagochtend 7 maart op de markt in Epe om aandacht te vragen voor Azza Soliman, een Egyptische advocaat die zich op vreedzame wijze inzet voor slachtoffers van marteling en de rechten van vrouwen. De Egyptische autoriteiten arresteerden haar al verschillende keren en vallen haar geregeld lastig. Nu ligt ze weer onder vuur en kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor verzonnen aanklachten. Bovendien heeft ze een reisverbod. Op de markt kunt u petitielijsten ondertekenen waarin u de president van Egypte oproept onmiddellijk alle aanklachten tegen Azza in te trekken! Ze heeft niets misdaan.

In maart zijn er ook weer de gebruikelijke schrijfacties van Amnesty. Hier kunt u kosteloos aan meedoen door een schrijfkaart op te halen bij een van de kerken in Epe en Vaassen, de Wereldwinkel in Epe en de bibliotheken in Epe en Vaassen. U kunt ook een schrijfabonnement nemen waarbij u de kaarten incl. postzegels maandelijks tegen kostprijs krijgt thuisbezorgd. Met het ondertekenen van de kaarten levert u een niet geringe bijdrage aan de druk die op overheden en instanties wordt gelegd om de mensenrechten te respecteren. En het sturen van al die honderden kaarten heeft wel degelijk effect, want er worden geregeld mensen vrijgelaten.
Deze maand wordt er geschreven voor Ilham Tohti, die opkwam voor de rechten van de Oeigoeren in China, en voor Raymond Gold in Nigeria, die een olie- en gasbedrijf vroeg om onderzoek te doen naar de gevolgen van een olieraffinaderij voor het milieu. Hij kan hiervoor drie jaar celstraf krijgen.

Schrijven helpt niet altijd, niet schrijven helpt nooit

Meer informatie over het werk van Amnesty International en de werkgroep kunt u vinden op de website van de werkgroep: www.epe.amnesty.nl.

Zoeken

Inlogformulier

Actuele Actie
  • Laatste wijziging 8 maart 2018.