Werkgroep 045

 

PERSBERICHT AMNESTY INTERNATIONAL

 

 

PERSBERICHT AMNESTY INTERNATIONAL

 


Amnesty 50 jaar is geen feestje


EPE/VAASSEN
Amnesty International bestaat dit jaar 50 jaar. Normaal gesproken een feest waard, maar het zou natuurlijk het beste zijn als Amnesty niet hoefde te bestaan en overal ter wereld de mensenrechten gerespecteerd werden. Helaas is dat nog niet zo en zal Amnesty International zich wereldwijd in blijven zetten voor een rechtvaardige samenleving.
Ook de Amnesty-groep gemeente Epe zet zich hiervoor in.
Op zaterdag 8 september staat de Amnestygroep op de culturele Pleinmarkt bij de Grote Kerk in Epe. Iedereen wordt van harte uitgenodigd langs te komen bij de speciale ’50 jaar Amnesty’-kraam.

Amnesty begint het nieuwe seizoen met goed nieuws: de oud-voorzitter van Amnesty Turkije is vrijgelaten en activist Tep Vanny uit Cambodja is ook vrijgelaten. Hiervoor werd in december actiegevoerd. Schrijven helpt dus wel degelijk!
In september heeft de Amnestygroep weer twee schrijfacties. Eén voor de dappere, Egyptische vrouwenrechtenactiviste Amal Fathyu, die vastzit omdat ze zich uitsprak over seksuele intimidatie in haar land, en één voor de Chinese mensenrechtenadvocaat Jiang Tianyhong, die onder verschrikkelijke omstandigheden gevangen zit.
U kunt kosteloos aan deze schrijfactie meedoen door een schrijfkaart op te halen bij een van de kerken in Epe en Vaassen, de Wereldwinkel in Epe en de bibliotheken in Epe en Vaassen. U kunt ook een schrijfabonnement nemen waarbij u de kaarten incl. postzegels maandelijks tegen kostprijs krijgt thuisbezorgd. Met het ondertekenen van de kaarten levert u een niet geringe bijdrage aan de druk die op overheden en instanties wordt gelegd om de mensenrechten te respecteren. En het sturen van al die honderden kaarten heeft wel degelijk effect, want er worden geregeld mensen vrijgelaten.
 
Schrijven helpt niet altijd, niet schrijven helpt nooit

Meer informatie over het werk van Amnesty International en de werkgroep kunt u vinden op de website van de werkgroep: www.epe.amnesty.nl.

 

 

Zoeken

Inlogformulier

  • Laatste wijziging 18 september 2018.