Werkgroep 045

 

PERSBERICHT AMNESTY INTERNATIONAL

 

Amnesty in Grote Kerk Epe op 8 december


EPE/VAASSEN
Omdat op 10 december wereldwijd aandacht besteed wordt aan de Dag van de Rechten van de Mens is de Amnestygroep gemeente Epe op zaterdag 8 december van 10.00-14.00 uur in de Grote Kerk in Epe waar u van harte welkom bent om petitielijsten te ondertekenen om vrouwelijke gewetensgevangenen vrij te krijgen. Er wordt speciaal actiegevoerd voor:
- de 30-jarige Atena Daemi uit Iran die kritiek leverde op executies en daarvoor tot 7 jaar cel veroordeeld werd. We vragen om haar onmiddellijke vrijlating.
- Nawal Ben Aissa uit Marokko die zich inzet voor betere leefomstandigheden van de bevolking van het achtergestelde Rifgebied. Ze wordt hiervoor geregeld opgepakt en we vragen de regering van Marokko haar en haar familie niet langer lastig te vallen zodat ze ongestoord kan doorgaan met actievoeren.

Daarnaast heeft de Amnestygroep gemeente Epe weer de twee gebruikelijke schrijfacties. De eerste schrijfactie gaat naar de Filipijnen waar president Duterte zijn tegenstander Leila de Lima gevangen heeft gezet. De tweede schrijfactie gaat naar China en hierin vragen we om het sluiten van de heropvoedingskampen in Xinjiang waar een miljoen mensen maanden vast zitten vanwege hun geloof of culturele identiteit.
U kunt kosteloos aan deze schrijfacties meedoen door een schrijfkaart op te halen bij een van de kerken in Epe en Vaassen, de Wereldwinkel in Epe en de bibliotheken in Epe en Vaassen. U kunt ook een schrijfabonnement nemen waarbij u de kaarten incl. postzegels maandelijks tegen kostprijs krijgt thuisbezorgd. Met het ondertekenen van de kaarten levert u een niet geringe bijdrage aan de druk die op overheden en instanties wordt gelegd om de mensenrechten te respecteren. En het sturen van al die honderden kaarten heeft wel degelijk effect, want er worden geregeld mensen vrijgelaten.Schrijven helpt niet altijd, niet schrijven helpt nooit

Meer informatie over het werk van Amnesty International en de werkgroep kunt u vinden op de website van de werkgroep: www.epe.amnesty.nl. 

 

Zoeken

Inlogformulier

  • Laatste wijziging 29 november 2018.