Werkgroep 045

 

       

 FILIPIJNEN

President zet tegenstander achter tralies

Senator en voormalig minister van Justitie, Leila de Lima uit de Filipijnen is fel tegen president Dutertes bloedige ‘oorlog tegen drugs’.  Bij zijn drugsoorlog werden al duizenden, vooral arme, mensen op straat doodgeschoten. De moorden zijn mogelijk oorlogsmisdaden en de opdrachten komen uit de top van de regering. De Lima was lid van de mensenrechtencommissie die onderzocht of president Duterte betrokken was bij het doden van mogelijke drugshandelaren in de tijd dat hij burgemeester was. In 2016 vertelde Duterte aan de media dat hij De Lima ‘in het openbaar kapot wilde maken’. Nu zit Leila de Lima sinds februari 2017 vast voor valse aanklachten. Ze kan levenslang krijgen. De beschuldigingen zijn vals, en alleen bedoeld om haar het zwijgen op te leggen. Dat is niet gelukt: ze vraagt elke dag vanuit de gevangenis aandacht voor de mensenrechtenschendingen.

Stuur a.u.b. vóór 1 januari de onderstaande tekst naar de Filipijnse autoriteiten. Roep hen op de aanklachten tegen senator De Lima te laten vallen en haar onmiddellijk vrij te laten.

 

The Netherlands, Epe/Vaassen, December 2018

 

Dear Secretary of Justice Guevarra,

 

I am dismayed by the continued detention of Senator Leila de Lima who was arrested on 24 February 2017. I am concerned that the drug related charges against her stem from her vocal criticism of President Duterte’s ‘war on drugs’. I therefore call on you to drop all charges against Senator de Lima and release her immediately and unconditionally. While in detention, she should be held in humane conditions. She should be allowed to receive visitors and be able to discharge fully her legislative mandate, in particular in her position of Chairperson of the Committee on Social Justice.

 

Yours sincerely,

 

Name/Address:                                                 Signature:

 

    Secretary of Justice Menardo Guevarra

    Department of Justice

    Padre Faura Street

    Ermita
    Manila 10020

    REPUBLIC OF THE PHILIPPINES

 

CHINA

Sluit de heropvoedingskampen in Xinjiang

Bota Kussaiyn en haar ouders komen uit de Chinese regio Xinjiang, maar ze wonen al enkele jaren in Kazachstan. Bota’s vader ging naar China voor een doktersbezoek en kwam niet meer terug. Maanden later hoorde ze dat hij, net als veel andere Kazachen en Oeigoeren, naar een heropvoedingskamp was gestuurd. Bota heeft haar vader al bijna een jaar niet gesproken.

De Chinese autoriteiten willen dat de voornamelijk islamitische minderheidsgroepen in Xinjiang loyaal zijn aan de Chinese staat en de communistische partij. In de heropvoedingskampen worden ze daarom gedwongen hun geloof en culturele identiteit te verwerpen. Ze krijgen geen rechtszaak en hebben geen advocaat. Ze zitten vaak maanden vast. Er zijn berichten dat er doden vallen in de kampen, onder meer door zelfmoord.

Stuur a.u.b. vóór 1 januari de onderstaande tekst naar de Chinese autoriteiten. Roep hen op te stoppen met de onderdrukking van etnische minderheden in de regio Xinjiang.

 

The Netherlands, Epe/Vaassen, December 2018

 

Dear President,

 

I am writing to voice my concerns about reports of human rights violations in the Xinjiang Uighur Autonomous Region. Uighurs, Kazakhs and other predominantly Muslim people are being arbitrarily detained in “transformation-through-education" facilities in the name of “de-extremification”. I urge you to provide credible answers about what is happening in the XUAR. And, in accordance with China’s obligations under international law, to end all arbitrary detention and immediately release all persons who are being held in “de-extremification”, “transformation-through-education”.

 

Yours sincerely,


Name/Address:                                              Signature:

 

              President Xi Jinping

              The State Council General Office

              2 Fuyoujie, Xichengqu

              Beijing Shi 100017

              PEOPLE’S REPUBLIC OF CHINA

 

 

Zoeken

Inlogformulier

  • Laatste wijziging 29 november 2018.