Handleiding

Welkom op de nieuwe WordPress website van jouw groep.

Om de website in te stellen en met informatie te vullen, bevelen we de volgende stappen aan:

 1. Log in.
 2. Template kiezen: op deze start-site zijn 2 templates/thema’s geïnstalleerd.
  1. Benevolent-Child (aanbevolen en ondersteund door de internetgroep van Amnesty NL: layout sluit zoveel mogelijk aan bij website van Amnesty Nederland)
  2. Twenty Nineteen (het standaard WP 5.0 theme)
 3. Het  thema Benevolent-Child is standaard actief.
 4. Klik op Weergave -> Thema’s om de lijst met templates te zien en een (andere) keuze te kunnen maken.
 5. Voor het thema Benevolent-Child moet je nog je groepsnaam aanpassen. Klik daarvoor op Weergave -> Customizer -> Default Settings -> Site-identiteit en vul de Sitetitel en eventueel de Ondertitel in. Klik op Opslaan & publiceren.
 6. Voor het thema Benevolent-Child kun je de startpagina naar keuze vullen met een aantal vooraf gedefinieerde functionaliteiten. Klik daarvoor op Weergave -> Customizer -> Home Page Settings. Je ziet nu een lijst met 6 functionaliteiten die je elk aan/uit kunt zetten.
 7. Voor het thema Benevolent-Child is een uitgebreide (Engelstalige) handleiding beschikbaar op http://raratheme.com/documentation/benevolent.
 8. Voor een voorbeeld van de mogelijkheden zie: http://test33.amnesty.nl/.
 9. Kijk op http://test33.amnesty.nl/plugins/ welke door ons aanbevolen extra functionaliteiten (plugins) je wilt installeren.
 10. Kijk op http://test33.amnesty.nl/handleidingen/ voor handleidingen die je helpen bij het maken van pagina’s en berichten en het installeren van extra plugins.